GMP İYİ ÜRETİM UYGULAMALARI Danışmanlık Firması GMP İyi Üretim Uygulamaları Sistemi
GMP Belgesi
gmp Kayra Patent
GMP Belgesi  ;
GMP BELGESİ NEDİR NASIL ALINIR?

Bu prosedürün amacı, firma ISO 22000 gıda güvenliği sisteminin ve Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğinin altyapısı olan İyi Üretim Uygulamalarının (GMP) nasıl yapılacağını anlatmaktır. GMP' nin anlamı Good Manufacturing Practices yani iyi üretim uygulamaları demektir.

KAPSAM

Firmada üretilen ürünler için gerekli olan bütün gereksinimlerdir.

A. Gıda İşleme Yeri, Zemin ve Çevre,

B. Taşıma ve Depolama,

C. Ekipman ve Makine,

D. Personel / Kişisel Hijyen(Eğitim),

E. Sanitasyon ve Haşere Kontrolü,

F. Ürün Geri Çağırma (İzlenebilirlik).


GMP konusu dahilinde personel, bina ve tesisler, temizlik işlemleri, ekipman seçimi ve kullanımı, zararlılarla mücadele ve atıklar-çöpler ve ürün geri çağırma konuları ele alınmaktadır. Bu konulara yönelik olarak firmamızda uygulanan kurallar ve tanımlar aşağıda yer almaktadır.

Öncelikli programlar GGYS’ nin çok önemli bir parçası olduğu için doğru ve etkili olmalıdır. Eğer öncelikli programın herhangi bir bölümü olması gerektiği gibi yapılmaz ise, ilave kritik kontrol noktaları tanımlanmalı, kontrol edilmeli ve GGYS programı dahilinde korunmalıdır. Özetle;  etraflı etkili öncelikli programlar GGYS programını kolaylaştırır ve GGYS programının değişkenliğinin korunduğundan ve ürünün sağlıklı ve güvenilirliğinden emin olunur.

İşletme Sahası:

Firma  ürünlerine kontaminasyonu engellemek için işletme binasını ve etrafındakileri iyi tasarlamıştır ve korumaktadır.

İşletme sahası bütün bina elemanlarını ve etrafındakileri kapsar. Bunlar; işletme dışı arazi, binalar, yollar, drenaj (boşaltım), bina tasarımı ve kurulması, ürün akışı, sanitasyon etkinlikleri ve su kalitesidir.

İşletmemiz sanitasyon ve temizlik işlemleri için yeterli ve uygundur. Sanitasyon ve temizlikte kullanılan malzemelerin yenilir materyallerle temas etmeyecek şekilde olması sağlanmıştır. (Değişik kullanım alanlarında).

Firma şebeke suyu yılda bir kez kimyasal, 2 kez bakteriyolojik analizleri yapılmaktadır. Bu analiz sonuçları kayıt altına alınıp saklanmaktadır.

Kimyasalların Kontrolü :
Kimyasal malzemeler ürün ve işleme malzemelerinden ayrı bir alanda depolanmaktadır. Kimyasallar temiz, etiketlenmiş kaplarda depolanır (korunur) ve özel eğitimli personel tarafından yerleştirilip işletmeye alınır.

Kimyasallar üreticinin tavsiye ettiği şekilde ve miktarlarda kullanılmaktadır. Temizlik ve sanitasyonda kullanılan malzemeler bu iş için üretilmiş ve bu malzemeler uygun bir şekilde korunmaktadır.

4.6 Ürün İzlenebilirliği

İşletmemizde ürün iadesi ile karşılaşıldığı zaman bildirme ve geri çağırma programı işletilmektedir. Firma   işletmesinin yazılı bildirme ve geri çağırma prosedürlerinin amacı, tespit edilmiş ürünün müşteriden, etkili, hızlı ve komple bir şekilde, bir plan dahilinde herhangi bir zaman hemen işleme alınabileceğinden emin olmaktır. Program, etkisini doğrulamak için test edilmektedir.
Uzmanlarımıza Danışarak GMP İyi Üretim Uygulamaları Belgesi nedir, GMP İyi Üretim Uygulamaları Belgesi ne işe yarar, GMP İyi Üretim Uygulamaları Belgesi Sistemi Nedir, GMP İyi Üretim Uygulamaları Belgesi Tarihçesi nedir, GMP İyi Üretim Uygulamaları Belgesi Kalitesi nedir ,  GMP İyi Üretim Uygulamaları Belgesi Nedir, GMP İyi Üretim Uygulamaları Belgesi standartları nelerdir, GMP İyi Üretim Uygulamaları Belgesi  Yönetmelikleri nelerdir, GMP İyi Üretim Uygulamaları Belgesini kimler alınabilir , GMP İyi Üretim Uygulamaları Belgesi Danışmanlık Ve GMP İyi Üretim Uygulamaları Belgesi Belgelendirme Hizmetleri aşamaları nelerdir, GMP İyi Üretim Uygulamaları Belgesi Dosyası Nasıl Hazırlanır.
GMP İyi Üretim Uygulamaları Belgesi kavramlarını anlayamadan GMP İyi Üretim Uygulamaları Belgesinin nasıl alınacağı GMP İyi Üretim Uygulamaları Belgesinin nereden alınacağı gibi soruların cevaplarını anlamakta zorluk çekeriz o yüzden alacağımız GMP İyi Üretim Uygulamaları Belgesini ilgilendiren diğer kavramlar nedir bu soruların cevapları için uzmanlarımız aramaktan çekinmeyiniz. GMP İyi Üretim Uygulamaları Belgesi belgelendirmesi için lütfen bizi arayınız.
   Diğer Hizmetlerimiz ;
Kayra İletişim
0232 364 49 03
Danışmanlık ve Belgelendirme Talepleriniz için bize ulaşabilirsiniz
CE Belgesi Veren Firma Kayra Danışmanlık Belgelendirme
CE Belgesi
CE Belgesi Nedir? CE Belgesi nasıl alınır? Aşamaları Nelerdir ?
ISO 9001:2015 Belgesi Veren Firma Kayra Danışmanlık Belgelendirme
ISO 9001:2015 Belgesi
ISO 9001:2015 Belgesi Nedir? ISO 9001 i Hangi Firmalar Alabilir?
ISO 14001çevre yönetim sistemi Belgesi Veren Firma Kayra Danışmanlık Belgelendirme
ISO 14001:2015
ISO 14001:2015 Belgesi Nasıl Alınır ? ISO 14001:2015 alım aşamaları nelerdir?
Patent tescil, marka tescil, faydalı model tescil Belgesi Veren Firma Kayra Danışmanlık Belgelendirme
Marka Tescil
Marka Tescil, Faydalı Model Tecil , Patent Tescil Belgesi Nasıl Alınır?
ISO 27001 Belgesi Veren Firma Kayra Danışmanlık Belgelendirme
ISO 27001 Belgesi
ISO 27001 Belgesi Nasıl Alınır? ISO 27001 Belgesi Aşamaları Nelerdir?
ISO 13485 Belgesi Veren Firma Kayra Danışmanlık Belgelendirme
ISO 13485 Belgesi
ISO 13485 Belgesi Nedir? Hangi Firmalar Alabilirler ?
KAYRA WEB SERVİSİ Copyright © | Web Dizayn